Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Hemskt när verkligheten hinner ikapp drömmarna

Av A.H. - 24 september 2009 10:01

Egentligen tycker jag synd om regeringspolitikerna.

Det måste vara hemskt när ens drömmar blir ikullkastade av verkligheten.

.

En av de stora sakerna i förra valrörelsen var arbetslösheten och det sk utanförskapet.

Idag är fler utanför och arbetslösa. Det var inte så enkelt tydligen. Drömmen passade inte in i den grymma verkligheten med effekter av vårt sätt att låta näringslivet agera efter näringslivets lagar.

En annan liten grej som tydligen var en stor sak i den nya statsbudgeten var ett avdrag för egenföretagarna.

Man skall få göra avdrag på de sk egenavgifterna på upp till 10 000 kronor.

Det första regeringen gjorde efter valsegern i 2006 års val var att ta bort en motsvarande regel som den gamla regeringen hade infört. Den gamla regeln medgav också avdrag med en viss del av socialavgifterna för småföretagare med anställda. Den regeln var till för att underlätta för de små företagen att kunna anställa personal. Nu måste man erkänna att det var nog inte så dumt med att underlätta för de riktigt små företagen.

Det måste vara hemskt att se att man nog gjorde fel, att man nog var för stursk.

Bit för bit har man fått krypa till korset.

Jag undrar när de kommer att få erkänna att man inte kan sätta mer människor i arbete genom att driva ut dem med hjälp av låga löner, lågt samhällsstöd och ren svält när det faktiskt inte finns arbeten.

Jag undrar när herr Reinfeldt erkänner att det system som fru Tatcher införde i Storbritanien inte går att införa i Sverige eftersom systemet enbart leder till misär för det stora flertalet, leder till kriminalitet och sk utanförskap.

Bara nu inte fru Sahlin är lika stursk inför kommande valrörelse utan visar en smula blygsamhet och erkänner att det är svårt det här med ett samhälle. Annars får nog hon äta upp sina utspel hon också.

Drömma och fantisera är nog OK, men verkligheten blir sällan som drömmen.

Åtminstone inte för politiker.

 
ANNONS
 
Joanne

Joanne

24 september 2009 22:20

Kan inte du bli statsminister istället?
Jag tycker du skriver så bra, du sätter ord på sånt jag inte lyckas med.
Jag hade nog trivts med dig på posten.
Om det inte vore så tidskrävande så hade jag kanske gett mig in i spelet själv, men det tar för lång tid innan man kommer så långt att man har något att säga till om...
Håler med och håller en tumme för att Sahlin fixar detta.
Synd att inte svenska folket avsatt moderaterna innan utgången tid denna gången.

http://sprattlarn.blogg.se

 
Joanne

Joanne

28 september 2009 20:09

Tusen tack för mat tips!
Det är verkligen super tråkigt att laga mat ensam och äta ensam.
Förhoppningsvis så blir det roligare när Lillan blir äldre och äter med mig.
Tack igen!

http://sprattlarn.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se