Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

Ett litet tänk från Maud Olofsson igen

Av A.H. - 21 januari 2010 09:27

Hon har visst haft ett tänk igen.

Fått klart för sig att 2 kärnreaktorer var avstängda och att två gick med reducerad drift när det var som kallast.

Det gav elkraftshandlarna och producenterna en anledning att kraftigt höja elpriset och vinsterna.

Eftersom detta kunde ge vissa mindre trevliga reaktioner bland väljarskarorna fick Maud ett tänk. Nämligen om jag nu i efterhand gnäller på främst Vattenfall så framstår jag som handlingskraftig.

Dessutom så kanske inte folk funderar så mycket kring det hela utan håller sig lugna.

Det som hon framför allt vill att folk skall låta bli att fundera över är att det fungerade riktigt riktigt bra med elförsörjningen trots kylan, trots att en massa kärnkraft fattades. Och usch om folk börjar inse att det inte är tillgång och efterfrågan som styr priset utan hur mycket folk kan vara villiga att betala. En vilja som kan manipuleras med diverse hjälp från medierna.

Alltså gnäller fru Olofsson på kärnkraftsindustrin för att de hade ställt av en massa kärnkraft av säkerhetsskäl. För trots vinstintressen på kort sikt så ville inte teknikerna och direktörerna riskera nya Tjernobyl eller Three Milles Island.

Men till säkerhetsfrågan räckte inte fru Olofssons tänk.

Jag är fortfarande en smula nervös inför det faktum att den minister som skall kontrollera näringslivet pysslar med små tänk.

Det är allt skönt att hon inte också har ansvar för den viktigaste delen av näringslivet, nämligen jordbruket med binäringar.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

23 januari 2010 10:07

Tack för kommentaren. ETT litet problem i mitt fall dock. Är ej tillåtet med utbildning. "Sysselsttning" är det som gäller.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se