Direktlänk till inlägg 7 maj 2010

Vår! Så underbart det är att bara leva.

Av A.H. - 7 maj 2010 08:36

Så fantastiskt det är med våra årstider.

Så underbart vackert vid varje övergång.

Inget mirakel hänfört till någon gudomlig kreationistisk makt, utan bara resultatet av en rad slumpartade händelser.

Resultatet av vår plats i vårt solsystem.

Även den placeringen en slump.

Men så trevligt för oss i alla fall.

Bara att njuta!

I den skogiga del av Sverige jag lever i, känns man ganska pånyttfödd med fagra blommor, fågelkvitter och för all del oljudet från åkrarnas traktorer och tjutet från sågen på andra sidan sjön, men i alla fall.

Även om vi, liksom alla andra djur och växter, nu "bara" är transportmedel för en uppsättning gener, så kan vi kosta på oss att njuta allt liv omkring oss.

Vi behöver inte bry oss om att den ljuvliga fågelsången översatt till vårt språk nog mest är en samling okvädningsord, raggningsförsök samt revirhävdande.

Den är ljuvlig att höra i alla fall.

Den, för oss som inte är allergiker, underbara blomdoften är ju egentligen inbjudan till sexuella orgier i växtvärlden.

Men vad då?

Det doftar i alla fall fint.


Vår!

Så underbart det är att bara leva här i vår värld.

Inte behöva bry sig om vad som varit innan och vad som kommer efter livet.

 
ANNONS
 
Mija

Mija

13 maj 2010 08:23

Apropå fågelkvitter...Varje morgon, runt 3-4-tiden när fåglarna väcker en med sitt kvittrande, så är det en sån fantastiskt känsla att ligga där i sängen och höra hur de "pratar" med varandra! Jag älskar verkligen denna stund på dagen, och jag ligger där med ett leende på läpparna! Naturen är helt fantastisk och jag önskar att alla kunde se och njuta av den!

Ha en fin helg!

/Mija

http://assar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gull-Britt

26 maj 2010 10:06

Ja, våren är en fantastisk tid. Detta underbara "väsen" som är nu. Jag har också skogen nära mig. Så ser man två månader fram. Augusti. Då är det tyst i naturen. Fåglarna finns där, men har slutat sjunga. (prata)
Men du, det finns något som jag numera INTE tycker om med vår och sommar och det är bruna sniglar. Mördarsniglar! Bara namnet är ju hemskt. Ni har kanske inte fått dem till er än, men här har vi haft dem ett par tre år. Kanske mer. Jag förstår inte deras uppgift i naturen. Säkert har de någon, men jag kan inte se den. De är bara till besvär. Tycker i alla fall jag som fajtas med dem varje kväll.
För övrigt hade vi en underbar vinter.
Må gott i skogarna. Utan sniglar.
Gull-Britt
Beas styvmor

 
Ingen bild

Gubbfan

26 maj 2010 20:27

Den spanska skogssnigeln är inte här ännu, men den kommer. Den finns 2-3 mil härifrån.
:-(

 
Ingen bild

Gull-Britt

28 maj 2010 19:11

Ja, den spanska skogssnigeln är ju dess rätta namn. Men det låter för vackert i mina öron, när vi får kriga mot dem varje dag. Hoppas det dröjer innan ni de hittar till er. Men som du säger, den kommer.
Må gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se