Alla inlägg under november 2010

Av A.H. - 17 november 2010 09:20

Hörde på radion om bedrägerier med assistansersättning.

Det var vanligt att man bildade ett litet privat bolag och skrev sedan felaktiga räkningar till försäkringskassan.

Polisen trodde att det rörde sig om miljardbelopp som kom fel.


För det första, innebär detta att tilltron till försäkringskassan sjunker ytterligare och stor risk för att politikerna tycker sig få en anledning att dra ned försäkringskassans verksamhet.


För det andra, känns det så fruktansvärt grymt mot de som verkligen behöver försäkringskassans stöd. De kommer att känna sig utpekade. De  anhöriga som får en viss liten ersättning för att hjälpa en behövande anförvant kommer också att känna sig utpekade.


För det tredje, är dessa bedrägerier så förfärligt ynkliga rent moraliskt. Det känns som samma nivå som att stjäla i en kyrka, moské, synagoga eller annat tempel.


Så för det fjärde, kan jag inte annat att undra om det här var tanken bakom att låta alltmer av den verksamhet som tidigare sköttes av det offentliga, glida över till privata utförare. När kommer nästa polisutredning om annan verksamhet som den av regeringen så älskade privata marknaden fått ta över?


Har vi fått en kader av politiker som gör allt för att de som bara vill stjäla av skattemedel skall få så bra villkor som möjligt?


Eller är det så att man vill misskreditera all gemensam hjälp, hela välfärdssamhället, så att vi kan återgå till det gamla klassamhället med allmosor och en tydlig uppdelning i fattiga och rika, i sjuka som inte har råd med vård och rika som har möjlighet att betala för privat hjälp?

Jag tror faktiskt att det är den grymma sanningen!

Alltså ett utslag av den av allianspartierna så omhuldade Framgångsteologin.

Av A.H. - 15 november 2010 10:21

Nu har alltså Mona Sahlin sagt att hon inte ställer upp till omval som partiordförande.

Man har alltså valt att hon får ta ansvar för en misslyckad politik som, så vitt jag kan fatta, fler måste vara ansvariga för.

Men OK, hon har väl sitt på det torra rent ekonomiskt. Hon kan i ekonomisk lugn och ro intrigera tillsammans med sin mentor Ingvar Carlsson. Få se vad som kommer ut av det.

De som har det stora ansvaret för att ha gjort socialdemokraterna till ett borgerligt mittenparti, får fortsätta att slåss om makten tills dess att man hittat en ny skyltdocka.

Undrar när politiker på riksnivå börjar fundera över livet bortom Fjollträsks innekrogar?


Ett folkpartistiskt kommunalråd i Hanninge har avslöjats med att förfäkta Folkpartiets högerextrema linje när det gäller svenskt och osvenskt.

Det var inte bra tycks partimedlemmarna anse. Man skall inte visa sådant.

Undrar om det var samma figur som hade grava alkoholproblem och hittades full och synnerligen oklädd i kommunalhuset för ett tag sedan?

Om inte, har man tydligen även där stora problem med att hitta skyltdockor.


Det är allt tur att medierna har skräp att göra stora saker om.

Tänk så illa det hade varit om de skrev mer om jordbrukspolitikernas försök att utarma den biologiska mångfalden, när det gäller vad vi skall odla eller andra viktiga frågor.

Som t ex finansministerns strävan att knyta kronan närmare euron, trots att man i folkomröstning sagt NEJ TACK!

Vi har även regeringens strävan att bygga ut kärnkraften, trots att man i folkomröstning sagt NEJ TACK!

Vi har en slutomröstning i riksdagen om att skriva in i grundlagen att Sverige skall underordna sig EU än mer. Dvs avskaffa Sverige som egen nation med självbestämmanderätt i en rad avseende.

Alla lagar skall först vara godkända av politiker från Sydeuropa, vår ekonomiska politik, dvs skatter och transfereringar lika så. Även vår polis och vårt försvar skall underordna sig politiker från t ex Italien och Grekland.

Tur att det finns politiker som ställer upp på att skapa rubriker i media så att vi slipper bekymra oss om väsentligheter.

:-)


Men jag känner mig lite undrande i alla fall över vad som händer. Det känns som om de politiska partierna har blivit som fotbollslag som skall vinna eller förlora. Alltså själva partierna. Man skaffar nya spelare som skall lyfta partiet. Man kastar ut de som inte höll måttet.

Jag trodde att man samlades i ett parti för att strida för en gemensam idé, en gemensam tanke om hur man skall utforma vårt samhälle. Det är själva grundidén som skall driva kampen.


Nu har det blivit partiet som är det viktiga.

Skit samma vad produkten innehåller, bara förpackningen är den rätta, så att den säljer bra.


Tillägg 16/11

Fick just veta att min rubrik inte blev så bra. Geggamoja är för mig en lervälling, alltså i stil med mina tankar, men så fick jag lära mig att det nu mer handlar om ett varumärke för barnkläder. Antagligen mycket mer användbara än mina tankeförsök.

Av A.H. - 13 november 2010 10:20

Läste att socialdemokraterna vill ha en extra kongress fort som sjutton, dvs helst redan i februari.

Kan det vara bra egentligen?

Nog kommer det att skina igenom, att det är för att de som nu har makten i partiet skall kunna vara kvar vid köttgrytorna?

Hur skall man hinna få fram alternativ till de nuvarande gubbarna och gummorna?

Bör inte ett så stort och viktigt parti styras av demokratiska spelregler och låta fotfolket få vara med lite grand?

Jag är rädd att folkrörelseparti-idén försvinner och då kommer socialdemokraterna att marginaliseras till ett litet gnälligt mittenparti, vars företrädare mest ser till egenintressen. Så börjar de framstå redan idag.

Hela idén med kongress i februari påminner om remissen för frödirektivet som jordbruksverket(eller vad det nu heter efter valet) snabbade på för att ingen skulle kunna protestera.

Undras om ledningen kommer att vara lika flink med halv- och o-sanningar som fröbyråkraterna för att styra sig till målet: Mer Makt!

Av A.H. - 10 november 2010 10:01

Nu börjar en obehaglig tid för socialdemokratin och för oss som står utanför och tittar på. Vi som så gärna skulle vilja hjälpa till, men som känner att vi nog inte kan tillföra så mycket eller känner att vi inte har den tiden eller kraften som behövs.

Man skall fundera över varför man inte lyckades övertyga landets medborgare att det skulle bli bättre med ett maktskifte.

Man skall hitta några syndabockar fram till någon kongress man skall ha i vår.

Sannolikt Östros, Baylan och några till. Knappast fru Sahlin. Hon vill vara kvar.


Några idéer kanske kan bidra till funderingarna.

Jag tror att det var för tydligt att det var själva maktskiftet som man fokuserade på.

Inte vad man skulle göra om man fick vara med och påverka.

Inga visioner om ett bättre samhälle som kunde fånga in människornas drömmar. Folk trodde helt enkelt att det var makten som var huvudsaken för MP och SocDem.

Röster på Vänsterpartiet blev mest ett sätt att markera riktningen man ville ha för en del intellektuella.

Att man var så ovillig att ta med Vänsterpartiet i början av samarbetet gjorde att många förknippade Socialdemokraternas ledning och miljöpartisterna med allmänt borgerliga värderingar.

Och varför byta ut ett borgerligt gäng mot ett annat? Fredrik kändes ju i alla fall tryggare och lika klok/oklok som Mona.


Klyftorna i samhället har ökat. Det här är en viktig sak!

Det är inte bara under regeringen Reinfeldts tid utan även under herr Carlssons tid och herr Perssons tid. Det ser folk och eftersom inte fru Sahlin talade om hur man skulle bryta denna förfärliga trend, så trodde man att hennes enda intresse var makt för maktens skull.


Det som ger mig obehagliga tankar är, att jag inte tror att vi kommer att få ett bättre parti som är till för medborgarna, efter denna period av att ge betalt för gammal ost som vi har framför oss. De gamla rävarna och de halvgamla gullegossarna med förre polisminister Bodström i spetsen, kommer att fortsätta att köra partiet i botten. Ett parti utan idéer om ett rättvist samhälle.

Vart tog visionen vägen för Socialdemokraterna?

De borgerliga partierna har i alla fall den gemensamma visionen om att sno åt sig så mycket som möjligt för egen privat vinnings skull.


Möjligen kommer bra många inom Kristdemokraternas led få det svårt. Alla de som trott på den där idén om att man skall bry sig om sina medmänniskor, som blivit kristdemokrater av en social medkänsla. De som tidigare trodde på socialliberalismen, men skrämts bort från Folkpartiet pga dess nya högerråkapitalistiske stridstupp.


Det blir nog ett konstigt och på sitt sätt trist politiskt år som vi har framför oss.

Av A.H. - 9 november 2010 17:06

Följande text har jag stulit rätt av från folkrörelsen Nej till EU.

Det är skrivet av en ledamot i EU-parlamentet, Eva-Britt Svensson.

När man läser det inser man att landsbygdsministern antingen tror att väljarna är korkade, eller också visar det på hans förakt för befolkningen i Sverige.

Han har ju visat på föraktet i frågan om fröer som jag skrev om i går

.Alltså:



EU HINDER MOT BÄTTRE MAT I SKOLAN
Kräv ursprungsmärkning, innehållsdeklaration och svensk djurskyddsstandard på maten som serveras i skolor och äldreomsorg. Den uppmaningen  riktar jordbruksminister Eskil Erlandsson till landets kommuner. Men flera av kraven har redan underkänts i domstol då de använts vid  upphandlingar.

– Utvecklingen mot storskaligt producerad mat som transporteras flera mil har gått för långt. Dagligen serveras tre miljoner måltider i  offentliga kök och väldigt många människor kan inte välja, eller välja bort, vad de ska äta, säger Eskil Erlandsson.

– Alla har rätt att få känna doften av nylagad och närlagad mat och jag tänker inte minst på de äldre där måltiden är en stor del av det  dagliga välbefinnandet. Att en stor del av landets äldre riskerar undernäring för att maten inte är bra är förskräckligt.

Men flera kommuner har fällts i domstol för att de brutit mot EU:s konkurrensregler och upphandlingsdirektiv när det ställt kvalitetskrav på  maten som upphandlats till kommunens storkök.
I Rättvik krävde kommunen att mjölk, kött och charkprodukter skulle vara producerade i enlighet med svensk djurskyddslagstiftning. En av de  största grossisterna, Axel Johnson-ägda Servera, överklagade och ansåg att kravet stänger ute andra än svenska leverantörer och alltså  strider mot EU:s principer om likabehandling.

Förvaltningsdomstolen i Falun gav Servera rätt och skriver att ”Det är inte på något sätt givet att kvaliteten på mjölk och kött blir sämre  om dessa kriterier i något hänseende inte uppfylls.”

Ett sätt att öka konkurrensen och ge mindre företag möjlighet att lägga anbud är att dela upp upphandlingen i flera mindre delar. Precis  detta var syftet då Västerås kommun i en upphandling förra hösten krävde att samma företag inte skulle få ta hem hela affären.

Nyligen underkändes kravet i Förvaltningsdomstolen sedan restauranggrossisten Servera överklagat och hävdat att kravet hindrat företaget från  att fullt ut delta i upphandlingen.

/Eva-Britt Svensson

Av A.H. - 9 november 2010 09:21

Mitt inlägg från i går gav en massa intressanta länkar

Jag hade tänkt vara sparsam med länklistan, men nu blir det fler

De som inte vill vara på min grumliga lista får säga till

Av A.H. - 8 november 2010 08:39

Det finns få saker som bereder en sådan njutning som att få gå ut till grönsakslandet och hämta några morötter, lite sallad eller kanske några frilandstomater.

Att få se glädjen i ögonen på små barn när de skördar välsmakande saker från grönsakslandet är obetalbar. Någonstans i generna finns den lille odalmannen/kvinnan även hos stadsungar.


Men det är slut på det nu!


I framtiden blir det att skörda genmanipulerat hårdbesprutat vackert förpackat vatten.

I rapport i fredags nämnde man helt ytligt om hur Eskil Erlandssons jordbruksbyråkrater kommer att tillämpa EU-direktiv 2009/145/EG av 26 november 2009.

Direktivet innebär i praktiken att enbart av EU godkända och hos jordbruksverket registrerade sorter får säljas.

Registreringen av varje enskild lantsort kostar 3000 kr plus en årlig avgift om 2000 kr.

Hade det varit fråga om stora patenterade bekämpningsmedelsresistenta GMO-sorter hade det bara kostat 200 kr.

Det finns i Sverige 40-50 små enskilda firmor som säljer frö, ofta insamlat från egna odlingar. Dessutom finns det några stora drakar som Weibulls, Nelson m fl.

De små firmorna kommer inte kunna betala dessa avgifter, eftersom många små lokalt anpassade sorter kanske säljer för någon tusenlapp om året. De företagen kommer troligen att få lägga ned verksamheten.

Alltså bort med de sorterna och än värre utarmning av genbanken. Den genbank som är vår försäkring för framtida matproduktion.


Men det här är ju bara ett förslag som är ute på remiss kanske någon säger.

Tja med kort remisstid, svar senast 10 november, så kommer förslaget bankas igenom.

Vi kommer att få odla vackert vatten, Eskil Erlandsson och hans kompisar hos LRF och agroindustrin får gotta sig åt att de helt bestämmer vad vi skall få äta så att det lönar sig för dem och vi får se fram emot kommande beslut som kanske omöjliggör egen odling av smakliga grönsaker.

För det kommer sannolikt bli förbjudet att dela med sig av sina egna insamlade frön.

Man lärde sig nämligen av förra gången man försökte något liknande, att de små fröfirmorna gav bort gratis fröpåsar. Mottagarna av fröpåsarna lämnade frivilliga bidrag till de små fröodlarna för att de skulle kunna fortsätta.

Så får det inte gå till den här gången.


Hör ni, är det inte dags att vi gör oss av med jordbruksbyråkraterna, EU-katastrofen och inte minst den där agroindustribeundrande rumpslickaren Erlandsson?


De står lite mer om eländet hos en av fröfirmorna http://www.runabergsfroer.se

Kika gärna där!

Titta gärna på http://www.bytafroer.se också.

Den senare länken är rätt ny. Väldigt ny förresten.



Av A.H. - 6 november 2010 23:54

Så görs det stor sak av att USA övervakar oss här i Sverige.

Men snälla, det har ju varit känt länge att USA:s regering och polismyndigheter tillsammans med diverse militära organ anser sig stå över andra länders lagar.

Tillsammans med svensk dito och naturligtvis EU:s organisationer arbetar man idogt för att pöpeln inte skall tänka själva.

Klart vi är och under lång tid har varit övervakade. Det är ingen nyhet.

Det som mest förvånar mig är att alla konstiga grupperingar på högerkanten som säger sig vara så storsvenska inte gör något konstruktivt för att bevara vår integritet och vårt självstyre.

De kunde åtminstone montera ner alla EU-organ, riva deras byggnader och på något sätt oskadliggöra alla EU-byråkrater inklusive vår jordbruksminister och hans byråkrater.

Det minsta man kunde begära är att de rev USA:s ambasad.

Men nej då. Inte ett vettigt handtag från ytterlighetsgrupperna. Släppa lös minkar kan de, men göra något för vår självbestämmanderätt?  Icke!


F ö anser jag att vi snarast skall lämna EU.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards