Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Värnskatten

Av A.H. - 8 februari 2011 09:30

PJ Anders Linder skriver om bl a värnskatten i en ledare på Svenska Dagbladet.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/varnskatten-ar-inget-annat-an-jantelag_5918939.svd

Visst har karln rätt. Vi som inte har förmånen att få åtnjuta värnskatten är förfärligt avundsjuka.

Så för allt i värden slopa värnskatten!

Men ersätt värnskatten med en rejäl progresiv statlig beskattning.

Komplettera sedan den progresiva beskattningen med möjlighet att skatteplanera genom att sätta in pengar på Riksgäldskontoret avdragsgillt när de sätts in, men  beskattas när de tas ut. Ett måste med den arbetsmarknad vi har och det borttagna trygghetssystem som en gång fanns.

Herr Borg kan kila till Riksgälden och låna de slantarna om han mot förmodan skulle vilja investera i eftersatt järnväg eller annat.


Men det är rätt underligt att det är bara folk med höga inkomster (alltså över 30 tusen per månad) som tycker illa om värnskatten. Inte det stora flertalet inkomsttagare, inte de hundratusentals människor som inte kan få några arbeten överhuvudtaget, inte den kader av slavarbetare som nu skickas ut till arbetsgivarna på praktik, FAS 3-jobb osv. Inte heller alla de pensionärer som vill göra rätt för sig och betala normal skatt och få den pension de lurats tro att de hade rätt till.

Vad blev det av de vackra orden om att ta ansvar för varandra?

När blev solidaritet med varandra detsamma som lojalitet från undersåten till översåten?

 
ANNONS
 
COZ

COZ

10 februari 2011 12:43

EXUSE ME....
MEN HUR FAN ORKAR DU GNÄLLA PÅ ALLT?
TÄNKER DU BLI EN SÅDAN DÄR BITTER GAMMAL GYBE?
ELLER ÄR DU DET REDAN?
(HOPPAS DU SKOJAR BARA)
(ANNARS ÄR JU DIN INTELLIGENS LIKA BORTKASTAD SOM ATT "ELDA FÖR KRÅKORNA")
HUPP!?
COZ
TA EN BULLE TILL!
pS.
DETTA VAR EN KOMMENTAR MED GLIMTEN I ÖGAT.

http://coz-art.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se