Direktlänk till inlägg 11 februari 2011

Mentalt insnöad?

Av A.H. - 11 februari 2011 08:29

Så har vi fått några dm snö till. Tungt att skotta de 150 metrarna till vägen så att hustru kan komma fram med bil. Tungt att skotta mellan hus, vedbod, garage och ladugård.

Eländes elände!


Men stopp ett tag.

Tänk så mycket svårare det hade varit om man inte haft den där snösläden eller vad det nu kallas, en stor tvåhands skyffel. Det går ju ganska bra med en sådan.

Och tänk så mycket pengar jag sparar när jag slipper gå på ett sådant där larvigt  gym för att få den nödvändiga motionen.

Jag slipper ju också den vidriga dieselstanken från en traktor som annars kanske måst anlitats för snöröjningen.

Egentligen gnäller jag alldeles för mycket.

Det är det evinnerliga gnällandet utan att komma med positiva alternativ som nog har blivit mitt signum under de senaste åren.

Förresten gnälls det förfärligt hos de flesta människor på vänsterkanten.

En stor orsak till valresultatet förra året var nog det där trista gnällandet. Inga vettiga motförslag utan bara ett evinnerligt påpekande om fel.

Coz  ( coz-art.bloggplatsen.se ) undrade om jag blivit en sådan där sur gybe som det finns för många av. Och han har nog rätt.

Jag och många vänstermänniskor tycker att det är skitkul att gnälla!

Men det tillför ju inget till samhällsdebatten egentligen.


När jag i går tittade på den utmärkta bloggen Ett hjärta rött, som kan hittas på  Ilsemarie.wordpress.com, fann jag en kommentar från en Rolf Eriksson som kan hittas på blognyheter.se.  Han ondgjorde sig också över att alla vänsterbloggare bara gnäller. De kommer sällan med andra förslag än att man skall backa tiden. Och jag tror att den alldeles utmärkta bloggaren har rätt.

Vi gnäller alldeles för mycket för gnällandets skull.

Även om vi tycker att det är roligt att gnälla, så tror jag inte att alla människor har lika snedvridna intressen.Så fick jag gnälla lite i alla fall.

Usch på mig.

:-)

 
ANNONS
 
Flanören...

Flanören...

12 februari 2011 08:01

En gnällare som nått insikt!
Du är på rätt spår tycker jag.
Det är ju ganska ocharmigt, att höra allt vänstergnäll kombinerat med "återställ".
Ska vänstern lyfta, så gäller det att lyfta fram visioner som engagerar människor, som gäller dem.
Ibland får man uppfattningen att gnället blir någon slags legitimation. "Jag är minsann inte överens med alliansen". Med vad hjälper det, Reinfelt myser och glider vidare på sina jobbskatteavdrag.
Får människor inget alternativ, så återstår bara gnället.

Sen kan det vara gott att få gnälla lite ibland, men då borde man ha en egen gnällhörna: "Här är det tillåtet att gnälla"..

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

12 februari 2011 10:26

Stopp ett tag nu! Det är INTE larvigt att gå på gym. Nåja, vårt gym är inte ett sånt där modernt med 20 löpband på rad. Vi har bara 2. Det är sällan mer än 2-4 personer där samtidigt. Men det är skönt att löpa inne när det är glashalt ute. Det är skönt att, som igår, göra 200 sit-ups och det är djävligt skönt att efteråt ställa sig i duschen och vara nöjd med sig själv. Dessförinnan hade jag skottat både min och grannens garageuppfart.
Att sedan gnälla på regeringen visar ju bara att vi är ett fritt land och att det finns folk med olika åsikter. Att sedan inte alla skriver hur de skulle göra är dock något som kan vara synd kan tänkas. Jag ska se vad jag kan göra på min blogg när jag klagar och gnäller nästa gång.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

A.H.

21 februari 2011 08:44

Jo men visst är det larvigt att vi har skapat ett samhälle där vi måste gå till underliga maskiner för att få den motion våra kroppar behöver.
Visst är det larvigt att vi har skapat ett samhälle där vi lockas att stoppa i oss för mycket av felaktig mat.
Visst är det larvigt att vi har skapat ett konstlat samhälle.

Där är gymmen en del av det konstlade, en del av det som romarna på sin tid kallade bröd och skådespel åt folket så håller de sig lugna.
När vi i stället skulle försöka omforma samhället i en mänskligare riktning, bort från profitens heliga religion.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se