Alla inlägg under februari 2011

Av A.H. - 4 februari 2011 13:33

I dag hittade jag på SVD.se nedanstående rubrik.

”Argumenten för
euron är blytunga”

  S-politiker: Samtliga EU-ledare tjänar på eurons existens.


Det är sällan man i media talar så i klartext.

Man säger i sin rubrik alltså att det är politikerna som tjänar på euron. Jag som trodde att det gällde de länder de är satta att skydda och sköta.

Det som oroar mig är att politikerna i fråga, tydligen aldrig klarade av  en grundkurs i nationalekonomi. Hade de klarat den hade de lärt sig fördelarna med en egen valuta och faran av att ha stora byråkratiska apparater som tenderar att leva sitt eget liv.

För det är väl inte så att det är EU-ledarna som skall tjäna på det hela?



I går skrev jag något om att herr Borg ansåg att arbetslösheten är kirrad när vi sjunker till otroligt låga 5 procent om ett par år. Jag har för mig att samma gubbe skrek i högans sky över den förfärliga arbetslösheten 2006.

Den låg då på 5 procent!


Av A.H. - 3 februari 2011 09:04

Så händer det som många har fruktat. Egypten blir ett nytt Ungern 1956.

Makten, i det här fallet en förödmjukad och sårad diktator med militär bakgrund, vill hämnas och lära folket att man sätter sig inte upp mot överheten.

Jag antar att våra svenska imigrationsmyndigheter skall förbereda sig på att ta emot politiska flyktingar från Egypten.

Det passar kanske bra, eftersom vi enligt herr Borg, vår högt ärade finansminister, påstår att om bara några år kommer den svenska arbetslösheten vara nere vid 4-5 procent. De flyktingar som tillåts stanna i Sverige bör vara välutbildade, med förmåga att snabbt lära sig bra svenska. Det blir alltså Egyptens unga välutbildade elit som kommer, alltså de människor som enligt alliansföreträdarna skall räknas. Så slipper vi en del av kostnaderna för utbildning av läkare, ingenjörer och andra med högre utbildning.

Vanliga Egyptier göre sig ej besvär. Särskillt om de till äventyrs skulle vara troende muslimer.

Fast det där med sjunkande arbetslöshet undrar man ju lite över. I sådana här sammanhang är det inte ovanligt att man ändrar definitionen på saker och ting.

Vi har ju sett hur det har gått med de utbrända arbetstagarna inom vård och omsorg. Från att ha varit sjuka har de framställts som lata och arbetsskygga.

Så våra medborgare som inte får arbete försvinner nog från statistiken, åtminstone de med lägre utbildning.

Av A.H. - 2 februari 2011 08:52

Via en annan blogg hittade jag denna om friskoleeländet. Gå in och läs den. Det finns ingen anledning att jag skall skriva något som en annan kan formulera så mycket bättre.

Alltså. http://lassefranck.blogspot.com/

Blogginlägget tar upp en del om en pedofilskandal och vad det är för företrädare för det välsignade näringslivet herr Björklund värnar om.


Det stora problemet med alianspolitikerna är att de inte kan tänka efter innan de gör något. Åtgärd efter åtgärd, reform efter reform måste göras om när den utsätts för verkligheten. Det är synd att medlemmarna i den sk Pirayaklubben, dvs Alliansen, inte förstår att politiska drömmar inte är annat än drömmar hos beslutsfattarna i Fjollträsk. Vekligheten är en annan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards