Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

Semesterfunderingar

Av A.H. - 26 maj 2011 09:39


Under min semester nere i Europa satt jag vid ett tillfälle tillsammans med ett ungt tyskt par och resonerade om Sverige och svensk politik.

De var, förutom pratet om de vanliga schablonerna om svensk tillknäppthet, svensk natur osv, lite fundersamma över vår nuvarande regering.

De hade svårt att förstå, att de välutbildade svenskarna kunde falla för sådant politiskt trams.

De hävdade att vår regering samarbetade med nazist-element. De visste att regeringen i 9 fall av 10 i riksdagen stöddes av SverigeDemokraterna, ett parti som de hävdade alltför mycket liknade ett gammalt parti i Tyskland före andra världskriget.

De funderade en del över många KristDemokraters motstånd mot aborter, ett motstånd som de liknade katolska kyrkans. De menade att det luktade katolska kyrkans idéer om kvinnor och barn alltför mycket. Jag blev påmind av dem om många kyrkliga dignitärers affärer med barn.

De hävdade t o m att den svenska regeringen var rent populistisk, alltså kom med förenklade lösningar på krångliga politiska problem.

Skall jag vara ärlig så hade jag svårt att säga mot dem. I mitt huvud ringde fortfarande snacket från valrörelsen om sänkt skatt och mer kvar i plånboken som lösningen på alla problem. I mitt huvud fanns fortfarande major Björklunds konstiga skolidéer.

Jag fick intrycket av detta välutbildade par, att man flinar åt Die Dumme Schwede i Tyskland.

Inte blir det bättre av att frau Merkel häromdagen gav herr Reinfeldt ett pris för att han monterade ner den offentliga välfärden så snabbt.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se