Direktlänk till inlägg 12 november 2011

En dödsannons som får en att tänka till lite extra

Av A.H. - 12 november 2011 12:53

En folkskollärare har lämnat världen med dess fåfänga strävan.

I går fanns annonsen efter en av vårt lands främsta pedagoger i tidningen.

Han hade varit sjuk en längre tid och fixat kring begravningen innan, för att få som han tänkte.

Allt i stillhet, inget jippo.


Han gick på tvärs mot vad skolpolitikerna trodde på.

Jag tror att han såg skillnaden mellan bildning och utbildning.

Han trodde på att människan själv är ett lärande släkte, som inte behöver tvingas till bildning.

Han trodde att människorna kan tänka själva.

Bara vi ger dem möjlighet.

Bara vi ger dem verktygen.

Bara vi lockar fram nyfikenheten.

Han satte en ära i att han var utbildad till folkskollärare.

Hans idé, som jag uppfattade den, var folkbildning.

Det finns inte så många av hans sort längre, tyvärr.


Men jag vill återge den vers, som han hade skrivit och som fanns i annonsen.


Ett liv-

Från ett ingenting till ett ingenting

En glimt i evigheten

En viskning i världsalltet

Ljudlös

Men ekot

-finns hos dig

-är du 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se