Direktlänk till inlägg 11 maj 2015

Romsons sk fadäser

Av A.H. - 11 maj 2015 18:34

Jag tittade inte på partiledardebatten!

Sådana jippon ger egentligen ingenting.

Men läste nyss om att Åsa Romson hade formulerat sig lite osmidigt, lite osmart rent politiskt.

Dels tyckte hon att flykting katastroferna över Medelhavet kändes som rena avrättningsindustrin liknande den som förekom under andra världskriget, dels kallade hon en minoritetsgrupp för det namn vi har använt på dom i 7-800 år. Hon sa zigenare i stället för det politiskt mer korrekta romer.

Och?

Var det så förfärligt?

Så vitt jag vet använde tyskarna begreppet zigenare på den miljon romer och sinthi som mördades i de där vidriga lägren. Gamla benämningar lever lätt kvar när tungan slinter för en person som bryr sig.

Blir romer och resandefolk bättre behandlade bara för att vi har bytt namn på dom?

Inte tror jag att fru Romson tycker att de tyska utrotningslägren för homosexuella, judar m fl är mindre vidriga för att hon tycker att båttransporterna i överfulla, knappt sjövärdiga, flytetyg anordnade av "affärsmän" är vidriga.


Nog har det överreagerats från en del håll i alla fall?

För det är väl inte så att man skriker FY FY bara för att slippa ta hand om flyktingproblemet? 

Så vitt jag vet så tog ingen av de andra partiledarna upp hur vi skall klara dessa arma människor

Vill man kanske göra mass-slakten av desperata människor till en ickefråga?


Eller tålde man inte att höra det där om att det även var andra, än människor av mosaiisk trosbekännelse, som förintades i de där avskyvärda "fabrikerna"?


Eller har man bara tagit tillfället i akt att starta ett för journalisterna så uppfriskande drev på en kompetent men inte alltid politiskt korrekt minister så att man slipper granska vad som faktiskt beslutas i Fjollträsk, Bryssel m fl platser?


Nej-nej! Jag är inte miljöpartist, eller MiljöNisse som centerungdommarna så föraktfullt uttryckte sig i en valrörelse för några år sedan.

Om nu någon skulle tro att jag är ute för att försvara en partikamrat

Jag bara känner lukten av ruttna avsikter i det som förts fram i medierna.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Mija

13 maj 2015 18:22

Håller med dig här! Har tänkt precis likadant som du skriver!

 
Göran

Göran

20 maj 2015 07:11

"Romsons fadäser"... Det låter nästan som namnet på ett folklustspel av Stefan & Krister, tycker jag! Men för att återvända till verkligheten så blåste ju denna storm över ganska fort. Vem minns det där idag?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se