Direktlänk till inlägg 25 maj 2015

Så har helvetet brutit lös

Av A.H. - 25 maj 2015 10:29

De renskötande samerna har råkat riktigt illa ut.

Inte nog med att de ganska snart måste sluta med renskötseln pga det alltför hårda rovdjurstrycket, nu skall djuren skrämmas till vansinne av lekande biografvaktmästare som tycker att det är så häftigt/manligt/sexigt med dånade flygplan över marker som faktiskt inte är ödemarker. Det är marker som bebos av djur av olika slag, det är marker där renar strövar i riktning mot de platser där de föder sina kalvar.

Historiskt sett har samerna faktiskt inte själva valt att vara renskötare.

De bodde tidigare långt nere i Sverige och efter kusten, men drevs av svenska staten norrut där de tvingades att försörja sig på renskötsel eller bli ihjälslagna.

Vår historia är inte vacker!

Naturskyddarna nere i Fjollträsk har ju i alltför hög grad drabbats av Disney-syndromet och tycker att det är gulligt med varg, järv och björn. Djur som just nu lever gott på dräktiga vajor. Jag undrar om naturmänniskorna skulle tycka det var lika gulligt med de djuren kring storstäderna efter en tid? Rovdjur är rovdjur och inte ett dugg gulliga. Särskilt inte när de nya jaktmarkerna kommer att drälla av hundar, kattor, rådjur, små människor och annat som i t ex en järvs hjärna enbart är mat. Det är deras naturliga beteende.


Men det som skrämmer mig mest just nu är militärövningarnas vansinne.

Man vill genom den här övningen visa för biografvaktmästarna under ledning av Putte på andra sidan Östersjön, att skall det hotas så är det glittergubbarna från väst som har rätt att hota.

Det är inte säkert att ett hotat vilddjur drar sig tillbaka, det kan lika gärna försöka försvara sig.

Att hota den ryska björnen är inte bara ett löjligt sätt att visa sin manlighet, det är att leka med elden.

Det är riktigt riktigt dumt!


Tillägg 26/5:

Läser i tidningen att björnen svarar som jag har befarat: En egen jättelik militärövning.

Nu är det verkligen farligt.

Nu behövs det inte att mycket går fel.

Ryssarna har känt sig hotade av väst i många år.

Deras nerver är på helspänn.

Vi får inte glömma att Ryssland är en gangsterstat som kan bete sig hur som hellst.

Landet leds av en individ som är helt i klass med gamle Stalin.

Putte och gänget kring honom är livsfarliga för det här klotet och dess invånare.

Om inte den svenska psykiatrin vore så nedrustad så skulle jag vilja skicka dit en hel hög med svenska stridspittar med försvars/krigsministern i spetsen tillsammans med deras kolleger i öst. Vad jag önskar Putte vill jag inte säga.

Men finns det inte någon klok politiker som kan stoppa detta vansinne?

Någon som är vuxen?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se