Direktlänk till inlägg 30 maj 2015

Förvirrat hos Löfvén o Co misstänker jag

Av A.H. - 30 maj 2015 17:43

Socialdemokraterna har kongress i Västerås denna helg.

Olika medier rapporterar och vi dödliga kan bara försöka förstå vad som sker där efter hur medierna vinklar spektaklet.

Men så som jag har förstått det hela, har partiet det lite besvärligt.

Man vill så gärna ha makten och därför törs man inte stöta sig med någon.

Extra svårt är det för partiledningen som tycks tänka som man gjorde hos Folkpartiet för 20-30 år sedan.

Alltså ha i stort sett samma program, samma syn på samhället och medborgarna.

Man vill vara ett stort mittenparti utan att ha några visioner om ett bättre samhälle för alla, även för de små, utsatta, sjuka eller inte så ekonomiskt lyckade.

Framförallt vill man ha makten att kunna bestämma och förändra.

Hur och vad har man ingen aning om.

Själva makten är det viktiga.

Det har medborgarna förstått och överger nu detta allt mindre, men i grunden borgerliga parti.

Det räcker inte med tomma ord och orealistiska löften om fler jobb.

Det är inte det medborgarna vill höra i första hand.

Medborgarna vill veta hur orättvisorna i samhället skall bekämpas, hur närighetens övervinster skall åtgärdas, hur medborgarkollektivet skall få tillbaks de 34 miljarder politikerna stöttade bankerna med för några år sedan, hur pensionärskollektivet(nuvarande och kommande) skall få tillbaks de 300 miljarder man för ett antal år sedan snodde ur pensionsfonderna för att statsekonomin skulle se bra ut inför EG-inträdet, hur skolväsendet skall kunna ge alla barn och ungdomar en likvärdig skola, hur järnvägsnätet skall kunna rustas upp till gamla tiders standard, hur sjukvården åter skall bli sjukvård i stället för lekstuga för närigheten osv

Få tror att socialdemokratin förmår ta tag i alla dessa problem.


Det som skrämmer mig är att allt fler vänder sig till SverigeDemokraterna, som har en vision om samhället, hur sjuk den än må vara. Men de lockar folk med att de i alla fall har sett hur illa det har gått med Alliansen och Socialdemokraterna vid makten under de senaste 25 åren. Allt eftersom de tonar ner invandringsfrågorna framstår de för alltför många som ett realistiskt parti, inte bara något man använer för att demonstrera sitt missnöje mot betonghäckarna.

Det skrämmer mig.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se